Според финансовите анализатори риск след банковия срив за останалите финансови институции в САЩ има,

...
Според финансовите анализатори риск след банковия срив за останалите финансови институции в САЩ има,
Коментари Харесай

Затварянето на банки в САЩ няма да има отражение в България, смята инвестиционен консултант

Според финансовите анализатори риск след банковия срив за останалите финансови институции в Съединени американски щати има, но вече са взети ограничения той да бъде стеснен. А макар че финансовите пазари към този момент реагираха, до съществено отражение на банковата рецесия у нас едва ли ще се стигне. 

„ Първата (мярка – бел. ред.) е: да се подсигурява изплащането на всички депозити. И това е значимо, тъй като федералната институция, която подсигурява депозитите в Съединени американски щати, има много по-малко средства – към 125 милиарда $ налични, като активи. А за двете банки приказваме за 300 милиарда $ депозити “, показва капиталовият съветник Цветослав Цачев.

 
Но защото това не са „ неприятни заеми “, не са бумаги, осъществили големи загуби, беше основана опция федералният запас да може да дава заеми на банките, които имат проблеми с ликвидността. И те да употребяват тези активи, тези скъпи бумаги по номинал, като гаранция за взимането на едногодишни заеми.
„ По този метод, първо се вземат решение ликвидните проблеми на банките, където се появят огромни тегления. И второ, защото банките действително не са осъществили загуби, те остават „ над водата “, те остават настоящи, тяхната финансова адекватност не е нарушена. Но остава казусът с преоценката на книжата “, изясни консултантът.

Цачев счита, че тези ограничения са много бързи и навременни и ще решат казуса.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР